Predsjednik Đukanović imao telefonski razgovor sa predsjednikom Jermenije Armenom Sarkisijanom

25/05/2020

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović imao je telefonski razgovor sa predsjednikom Jermenije Armenom Sarkisijanom, čiji je povod odlaganje njegove zvanične posjete Jermeniji, planirane za početak juna, zbog ograničenja putovanja u uslovima trajanja pandemije COVID 19.

Predsjednik Đukanović je zahvalio predsjedniku Sarkasijanu na inicijativi za razgovor i potvrdio zainteresovanost da se posjeta realizuje u terminu nakon stabilizacije situacije i uspostavljanja bezbjednih uslova za putovanja. On je upoznao Predsjednika Jermenije o uspješnom završetku prve faze borbe Crne Gore sa korona virusom. Istovremeno, iskazao je nadu da će i Jermenija uskoro uspjeti da savlada zdravstvenu krizu. 

Predsjednik Sarkasijan je uz informaciju da brojke o oboljelima u Jermeniji i dalje zabrinjavaju, čestitao Crnoj Gori na postignutim rezultatima.

Obostrano je iskazano očekivanje da će posjeta predsjednika Đukanovića Jerevanu potvrditi prijateljske odnose dvije države i otvoriti mogućnosti za intenziviranje i produbljivanje ekonomske i ukupne saradnje. Istovremeno, biće to prilika za detaljnije razgovore o obostrano važnim pitanjima.