Predsjednik Đukanović čestitao Dan opštine Budva

21/11/2020

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 22. novembra – Dana opštine Budva, predsjedniku Marku Careviću, predsjedniku Skupštine opštine Krstu Radoviću, odbornicima i svim građanima Budve uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Dinamičan razvoj infrastrukture i turističke ponude Budve u proteklim decenijama vodio je sveukupnom razvoju budvanske opštine i zasluženom sticanju epiteta prijestonice crnogorskog turizma.

Započeti i planirani razvojni projekti ulivaju uvjerenje da će Budva dodatno unaprijediti svoje kapacitete, obogatiti ponudu i ići ka još većoj prepoznatljivosti na međunarodnoj sceni. U tome je ključan kontinuitet strateškog djelovanja kako bi se raspoloživi resursi adekvatno valorizovali i nastavilo s privlačenjem kredibilnih i priznatih stranih investitora, koji u Crnu Goru pored finansijskih sredstava, donose i neophodna znanja i prijeko potrebne visoke standarde poslovanja.

Uvjeren sam da će očuvanje tradicije, mediteranske kulture, suživota i multietničkog sklada kao najviših vrijednosti moderne, građanske i evropske Crne Gore, nastaviti da budu najbolji temelj na kojem počiva dalja modernizacija i održivost razvoja Budve, na dobro njenih građana i dobro Crne Gore. U tome će i nova Vlada imati moju punu podršku.“