Predsjednik Đukanović učestvovaće na Samitu predsjednika država i vlada zemalja učesnica SEECP i Antalijskom diplomatskom forumu

16/06/2021

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otputovao je u Antaliju gdje će sjutra  na poziv  predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana, učestvovati na Samitu predsjednika država i vlada zemalja učesnica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP).

Ovogodišnjim Samitom, kojim predsjedava Turska, obilježava se 25. godišnjica osnivanja SEECP-a, inicijative čiji je primarni cilj jačanje dobrosusjedskih odnosa i iznalaženje rješenja za zajedničke izazove sa kojima se suočava region jačanjem principa regionalnog vlasništva i inkluzivnosti, i saradnjom u Jugoistočnoj Evropi. 

Drugog dana boravka u Turskoj, predsjednik Đukanović će prisustvovati inauguralnoj sesiji Antalijskog diplomatskog foruma, koji se održava pod pokroviteljstvom turskog predsjednika. Forum će okupiti državne zvaničnike, predstavnike međunarodnih organizacija, lidere iz političkog i društvenog života, vodeće članove akademskih zajednica, predstavnike medija i privatnog sektora.

Predsjednik Đukanović imaće u Antaliji i odvojeni bilateralni susret sa predsjednikom Turske Erdoganom.