Predsjednik Đukanović čestitao Dan Opštine Berane

20/07/2021

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 21. jula – Dana Opštine Berane, predsjedniku Opštine Tihomiru Bogavcu, predsjedniku Skupštine opštine Novici Obradoviću, odbornicima i svim građanima Berana uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Osamdeset godina od herojskog 13. jula, s ponosom se prisjećamo onih koji su u danima nakon prvog opštenarodnog ustanka u ratom porobljenoj Evropi, na sjednici Narodooslobodilačkog odbora za Srez beranski, bez obzira na razlike u naciji, vjeri ili političkom ubjeđenju, dali bezrezervnu podršku borbi protiv fašizma. Posvećenost slobodarskoj tradiciji, multietničnosti i multikonfesionalnosti, i danas čine čvrst temelj moderne, evropske Crne Gore. Na nama i budućim generacijama je da čuvamo antifašističke vrijednosti utkane u crnogorsko biće i ne dozvolimo njihovo skrnavljenje. 

Ovogodišnji praznik dočekujemo u uslovima dugotrajne pandemije COVID-19, čije nas posljedice upućuju na dodatno zajedništvo i preduzimanje mjera za sanaciju i brži i ravnomjerniji oporavak. Tim naporima se najodgovornije doprinosi adekvatnom valorizacijom raspoloživih resursa, djelotvornom politikom i strateškim razvojnim pristupom. Vjerujem da će takav pristup biti prepoznat od strane lokalnih vlasti i dodatno podstaknut na centralnom nivou.“