Predsjednik Đukanović čestitao Dan Opštine Šavnik

21/07/2021

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 22. jula — Dana Opštine Šavnik, predsjedniku Opštine Jugoslavu Jakiću, predsjednici Skupštine opštine Nadeždi Kotlici, odbornicima i svim građanima Šavnika uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Ovogodišnji praznik obilježavate u slavlju 80. godišnjice Trinaestojulskog ustanka. Na temeljima slobodarstva, koje je uvijek bilo na ponos čitavog durmitorskog kraja, Crna Gora je izrasla u modernu evropsku zemlju, multietničku demokratiju koja odlučno ide u pravcu svoje dalje evropeizacije.

Uvjeren sam da će u vremenu pred nama rukovodstvo šavničke opštine nastaviti da odgovorno radi na očuvanju ovih vrijednosti, kao i na valorizaciji raspoloživih resursa, poboljšanju kvaliteta života i unapređenju uslova za ostanak i povratak mladih u ovaj kraj.

Takav pristup i zajedništvo, od posebne su važnosti i danas kada se, između ostalog, suočavamo sa posljedicama dugotrajne pandemije COVID-19. Vjerujem da će i Vlada prepoznavati potrebe lokalne zajednice i aktivno podsticati razvojne mogućnosti kako bismo što prije nastavili putem uspjeha, na dobrobit svih građana Crne Gore.“