Predsjednik Đukanović čestitao Dan opštine Pljevlja

19/11/2021

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 20. novembra – Dana opštine Pljevlja, predsjedniku Igoru Goluboviću, predsjedniku Skupštine opštine Dragiši Sokiću, odbornicima i svim građanima Pljevalja uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Temelji današnjeg suživota svih građana Pljevalja izgrađeni su na kulturnom, vjerskom i etničkom uvažavanju. Upravo su uvažavanje razlika, međusobna tolerancija i rastuća svijest o nužnosti usvajanja evropskih vrijednosti svrstali Pljevlja u red gradova koji se prepoznaju kako po bogatoj istoriji, tako i po razvojnim šansama koje snažno opredjeljuju budućnost ovog grada podignutog na tri rijeke. 

Žitelji pljevaljskog kraja baštinili su slobodarske i antifašističke vrijednosti, cijenili mudrost u odlučivanju i konkretne rezultate u pregalaštvu. Zajedno smo učestvovali u svim velikim crnogorskim pobjedama - od obnove nezavisnosti, punopravnog članstva u NATO alijansi, do statusa lidera u procesu pristupanja EU. Zato vjerujem da će tako biti i u budućnosti koja nesumnjivo nosi izazove, među kojima posebno izdvajam potrebu daljeg povećanja životnog standarda građana. 

Upornim i vrijednim radom lokalne uprave, održivim gazdovanjem prirodnim resursima i uvođenjem novih tehnologija, Pljevlja će biti korak bliže zacrtanim strateškim prioritetima. Uvjeren sam da ćete, kao i do sada, odgovorno i mudro donositi odluke u interesu svih građana, očuvati dostignute civilizacijske vrijednosti i dati svoj doprinos bržem sveukupnom napretku Pljevalja i Crne Gore. “